Spletna stran o politiki zasebnosti

To spletno mesto upravlja Leksi digitalne rešitve za univerze d.o.o., Pri šoli 35, 3254 Bresternica (v nadaljevanju “mi” ali “nas”). Varovanje vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno. Zato vaše podatke obdelujemo izključno na podlagi zakonskih predpisov (zlasti GDPR in ZVOP-1). V tej izjavi vas v skladu s uredbe o varstvu podatkov (GDPR) obveščamo o tem, kako kot pooblaščenec za varstvo podatkov obdelujemo vaše osebne podatke v povezavi s to spletno stranjo.

1. Katere podatke obdelujemo o vas

Med obiskom tega spletnega mesta bomo zbrali naslednje podatke: datum in čas dostopa do strani na našem spletnem mestu, vaš IP naslov, ime in različico svojega spletnega brskalnika, spletno mesto (URL), ki ste ga zahtevali, preden pokličete to Spletna stran, določeni piškotki (glej točko 2 spodaj) in informacije, ki nam jih kot uporabnik in / ali stranka sami posredujete kot del zahteve ali registracije na našem spletnem mestu ali za sklenitev pogodbe. Pri sklenitvi pogodbe se bodo za izvajanje pogodbe shranili naslednji podatki: ime, naslov, elektronski naslov.

Če obdelava vaših osebnih podatkov ni potrebna za izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe z vami, ni nobene obveznosti, da dejansko razkrijete podatke, ki nam jih posredujete na naši spletni strani. Če tega ne storite, ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta.

2. Piškotki

Na tej spletni strani se uporabljajo tako imenovani piškotki. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo lahko shranite v računalnik, ko obiščete spletno mesto. V bistvu se piškotki uporabljajo za zagotavljanje uporabnikom dodatnih funkcij na spletnem mestu. Na primer, lahko jih uporabijo za lažjo navigacijo po spletnem mestu, za nadaljevanje uporabe spletnega mesta, kjer ste na zadnje ostali na spletnem mestu, ali pa beleženje svojih preferenc in preferenc spletnega mesta. Piškotki ne morejo dostopati, brati ali spreminjati drugih podatkov v vašem računalniku.

Piškotke uporabljamo za to, da je lahko uporabniku ponudimo čim bolj prijazno spletno stran. Večina piškotkov na tej spletni strani so tako imenovani sejni piškotki. Samodejno bodo izbrisani, ko zapustite našo spletno stran. Obstojni piškotki pa ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ročno ne izbrišete v brskalniku. Takšne obstojne piškotke uporabljamo, da vas prepoznamo ob naslednjem obisku naše spletne strani.

Če želite v računalniku nadzirati piškotke, lahko izberete nastavitve brskalnika, tako da boste prejeli obvestilo, ko želi spletno mesto shraniti piškotke. Piškotke lahko tudi blokirate ali izbrišete, če so že shranjeni na vašem računalniku. Če želite izvedeti več o nastavitvi teh korakov, v brskalniku uporabite funkcijo “Pomoč”. Prosimo, upoštevajte, da lahko blokiranje ali brisanje piškotkov vpliva na vašo spletno izkušnjo in vam prepreči popolno uporabo tega spletnega mesta.

3. Orodja za spletno analitiko

3a. Google Analytics

To spletno mesto uporablja funkcije Google Analytics, storitve spletne analitike, ki jo ponuja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Google Analytics uporablja piškotke, ki omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Vaše podatke obdelujemo na podlagi našega prevladujočega zakonitega interesa (člen 6 (1) (f) GDPR), da na stroškovno učinkovit način ustvarimo preprosto dostopno statistiko dostopa do spletnih strani in s tem izboljšamo našo ponudbo in našo spletno stran. Podatki, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP in URL-ji dostopnih spletnih strani), se pošljejo Googlovim strežnikom v ZDA in jih tam shranijo. Vaših podatkov, zbranih v povezavi z Google Analytics, ne shranjujemo.

Z Googlom smo podpisali pogodbo za obdelavo podatkov. Povezava z Googlom temelji na odločitvi Evropske komisije o ustreznosti (“Ščit zasebnosti” oz. “Privacy Shield”).

Ta spletna stran uporablja možnost anonimizacije IP, ki jo ponuja Google Analytics. Vaš naslov IP bo torej Google skrajšan / anonimiziral takoj, ko Google prejme vaš IP naslov. Google bo te podatke v našem imenu uporabil za oceno vaše uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o dejavnosti spletnega mesta in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostjo spletnega mesta in uporabo interneta. IP-naslova, ki ga je zagotovil Google Analytics kot del Google Analytics, Google ne bo združil z drugimi podatki.

Kot je navedeno v točki 2 zgoraj, lahko preprečite shranjevanje piškotkov, tako da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika. Vendar ne pozabite, da v tem primeru vseh funkcij tega spletnega mesta morda ne boste mogli v celoti uporabljati. Google-u lahko tudi preprečite, da bi zbiral vaše podatke v povezavi s storitvijo Google Analytics, tako da prenesete in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sl .

Prav tako lahko preprečite zbiranje svojih podatkov s strani Google Analytics na tem spletnem mestu s klikom na spodnjo povezavo. Nastavljen bo piškotek za izključitev, ki prepreči prihodnje zbiranje vaših podatkov ob obisku tega spletnega mesta: Onemogoči Google Analytics

4. Namen obdelave podatkov

Vaše osebne podatke bomo obdelovali za naslednje namene:

  • omogočiti dostop do te spletne strani in jo še izboljšati in razviti;
  • ustvariti statistiko porabe;
  • za odkrivanje, preprečevanje in preiskovanje napadov na naši spletni strani;
  • za namene trženja in oglaševanja (Opomba: kot zainteresirana stranka naše ponudbe bi vas radi sproti obveščali in ciljno usmerjali informacije o novostih in ponudbah naših izdelkov).
  • odgovoriti na vaše zahteve;
  • biti sposoben skleniti pogodbo z vami (v največji meri) (kot tudi izvesti predpogodbene ukrepe)

5. Pravna podlaga obdelave

Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je: 

  • naš (prevladujoči) legitimni interes (v skladu s členom 6 (1) (f) GDPR), da se dosežejo cilji iz točke 4 zgoraj;
  • Vaše soglasje (v skladu s členom 6 (1) (a) GDPR) v okviru registracije;
  • potrebo po sklenitvi in ​​izpolnitvi pogodbe (v skladu s členom 6 (1) (b) GDPR)

6. Prenos vaših osebnih podatkov

Za zgoraj navedene namene bomo vaše osebne podatke posredovali naslednjim prejemnikom:

  • Ponudniki IT storitev, ki jih uporabljamo pri nas;
  • Davčni svetovalci;
  • mediji;
  • Znanstveni partnerji 

Nekateri od zgornjih prejemnikov so zunaj vaše države ali tam obdelujejo vaše osebne podatke. Raven zasebnosti v drugih državah morda ni enaka kot v vaši državi. Vendar pa vaše osebne podatke prenašamo le v države, za katere se je Evropska komisija odločila, da imajo ustrezno raven varstva podatkov, ali sprejmemo ukrepe za zagotovitev, da imajo vsi prejemniki ustrezno raven varstva podatkov. Na primer, sklenemo standardne pogodbene klavzule (2010/87 / ES in / ali 2004/915 / ES). Ti so na voljo na zahtevo na leksi@leksi.si.

7. Trajanje skladiščenja  

Vaše podatke bomo vedno shranjevali za obdobje treh 3 mesecev. Daljše shranjevanje bo zagotovljeno le v obsegu, ki je potreben za preiskavo ugotovljenih napadov na našem spletnem mestu.

V vsakem primeru, ko se registrirate na našem spletnem mestu, bomo vaše podatke hranili toliko časa, dokler vaš račun vztraja in nato toliko časa, kolikor to zahtevajo zakonske obveznosti.

V primeru pogodbe se vsi podatki iz pogodbenega razmerja hranijo do izteka davčnega obdobja hrambe.

8. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

Med drugim ste upravičeni do

  • preveriti, če in katere osebne podatke smo shranili o vas, in pridobiti kopije teh podatkov;
  • zahtevati popravek, dodajanje ali brisanje vaših osebnih podatkov, ki so napačno ali nepravilno obdelani;
  • da zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov;
  • Zahtevati prenosljivost podatkov;
  • v določenih okoliščinah ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov ali preklicati predhodno soglasje za obdelavo;
  • poznati identiteto tretjih oseb, katerim se posredujejo vaši osebni podatki; in
  • vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu (v Sloveniji: Informacijski pooblaščenec republike Slovenije), če menite, da obdelava vaših podatkov krši zakon o varstvu podatkov ali če so na nek način kršeni vaši zahtevki za varstvo podatkov. V zvezi s tem se sklicujemo tudi na domačo stran organa za varstvo podatkov , ki jo lahko prenesete s povezave https://www.ip-rs.si/ .

9. Naši kontaktni podatki

Če imate kakršna koli vprašanja ali pomisleke glede obdelave svojih osebnih podatkov, se obrnite na:

Leksi digitalne rešitve za univerze d.o.o.
Pri šoli 35, 2354 Bresternica,
Tel .: +386 51 272 350
E-pošta: leksi@leksi.si

Lahko pa se obrnete tudi na našega uradnika za varstvo podatkov:
Pooblaščenec za varstvo podatkov podjetja
Leksi digitalne rešitve za univerze d.o.o.
Andraž Hajdenkumer
Pri šoli 35, 2354 Bresternica
E-pošta: leksi@leksi.si