Pogoji Uporabe

Z aplikacijo Leksi želimo omogočiti enostavno, učinkovito in hitro organizacijo vseh elektronskih, s študijem povezanih storitev kot so: urnik, spletna gradiva, prijavo na izpite/kolokvije, novice, zabave, ponudba študentske prehrane itd.

V izogib skrbem glede varstva tvojih osebnih podatkov si preberi celotne pogoje uporabe.

Kako deluje Leksi?

Aplikacija je po meri narejen brskalnik, ki deluje podobno kot spletni brskalnik: Google Chrome, Firefox, Safari ali Microsoft Edge. Optimizirana je tako, da za študij potrebne spletne strani prikaže v mobilni obliki. Leksi predstavlja le grafični vmesnik med spletno stranjo in končnim uporabnikom. Podatkih iz spletnih strani so le grafično obdelani.

Internetna povezava

Aplikacija internetno povezavo uporablja za dostop do aktualnih podatkov. Leksi je možno uporabljati tudi brez internetne povezave, vendar za optimalno delovanje aplikacije priporočamo uporabo z internetno povezavo.

Dostop do lokacije
Pri funkcijah za iskanje restavracij bo aplikacija s tvojim dovoljenjem dostopala do tvoje lokacije, pri čemer nam ali kateremukoli zunanjemu podjetju ta nikoli ne bo znana.

Osebni podatki

Izvor informacij

V aplikaciji prikazani podatki so v celoti pridobljeni iz spletnih strani izbranih fakultet ter ostalih organizacij in ponudnikov študentskih vsebin. S prijavo v Leksi študent omogoči aplikaciji da se ta avtomatsko poveže spletne strani fakultet in tako dobi željene informacije

Posredovanje in shranjevanje osebnih podatkov

Za uporabo Leksi appa se je potrebno v aplikacijo pri prvem zagonu vpisati z svojim uporabniškim imenom in geslo, le te se se šifrirata in shranita izključno na mobilno napravo. Avtorjem ali zunanjim organizacijam ni nikoli znana tvoje uporabniško ime in geslo. Prijavni podatki pa so posredovani zgolj na strežnik uporabnikove fakultete oz. na spletni naslov za katero je bilo uporabniško ime in geslo vpisano.

Nekateri podatki, ki so ustvarjeni ali pridobljeni med delovanjem aplikacije, se samodejno shranijo na mobilno napravo, kar omogoča nemoteno uporabo aplikacije tudi brez internetne povezave. Pridobljeni podatki se pri tem nikoli ne pošiljajo na naše strežnike, niti se ne posredujejo zunanjim organizacijam.

Zunanje spletne strani

Leksi omogoča tudi dostop do terciarnih spletnih strani, ki jih posamezna fakulteta ne ponuja. Te strani so v aplikacijo vključene izključno zaradi pomembnosti informacij, ki jih nudijo študentom in z njimi ne delimo nikakršnih osebnih podatkov uporabnikov.

Obdelava osebnih podatkov

S pomočjo Flurry app-a beležimo zgolj anonimne informacije, ki omogočajo izboljšavo in optimizacijo aplikacije.

Varnostna tveganja

Kot zgoraj navedeno, se nikakršni podatki, razen statistike, ne pošiljajo na naše strežnike, kar pomeni, da so podatki uporabnikov popolnoma varni, saj do njih nimamo dostopa in si jih ne lastimo. Podatki so shranjeni zgolj na mobilni napravi, pri čemer ostale aplikacije, ki so naložene na napravi, prav tako nimajo dostopa do podatkov. Podatki, shranjeni na vaši mobilni napravi so dobro in ustrezno zavarovani, kljub temu pa predlagamo, da upoštevate splošna varnostna navodila:

• ne prijavljaj se na nevarovana javna Wi-Fi omrežja;
• zavaruj se pred krajo telefona (nastavi GPS sledenje in zavaruj telefon z varnostnim odklepanjem npr. kodo ali vzorcem itd.)

Ostalo

Kot majhno zagonsko podjetje smo od večine fakultet neodvisni in z njimi nimamo podpisanega uradnega sodelovanja. Naš cilj je sodelovati z vsemi univerzami, fakultetami in študenti z namenom ustvarjanja kvalitetne in varne aplikacije.

Leksi si pridržuje pravico do dopolnjevanja, brisanja, odstranjevanja in spreminjanja obsega aplikacije ter ponujenih storitev brez predhodnega obvestila ali posebnega razloga.

Za natančnost in točnost podatkov, pridobljenih od storitev fakultet in terciarnih podjetij, ne odgovarjamo.

Če imaš pomisleke ali vprašanja glede aplikacije nam piši na e-poštni naslov info@leksi.si.