Zakaj se potrebuje osebni uporabniški račun

Za uporabo aplikacije si na začetku ustvariš svoj uporabniški račun. Pri tem ne gre za tvoj visokošolski, temveč za osebni Leksi uporabniški račun, kjer se med drugim shrani PRO-verzija in vsi tvoji koledarski vpisi, ki se lahko preko več naprav sinhronizirajo.

Menjava mobilnega telefona? Nič za to – ob ponovni prijavi z enako telefonsko številko, ostanejo PRO-verzija, ter vsi vnešeni datumi ohranjeni. Kaj storiti ob morebitni menjavi telefonske številke, je opisano v nadaljevanju. 

 

SMS-prijava se je uvedla v okviru obvezujoče Splošne uredbe o varstvu podatkov (SUVP), ki jo je uvedla Evropska unija, za varovanje pravic kot je obveznost brisanja in pristnost teh povpraševanj. 

Lahko uporabljam Leksi tudi na več napravah oz. na mojem tabličnem računalniku?

Leksi lahko uporabljaš tudi na svojem tabličnem računalniku, kjer se prav tako prijaviš s telefonsko številko.

Če imaš več mobilnih naprav, vnesi pri vpisu v aplikacijo Leksi na vseh enako telefonsko številko.

S tem se tvoje nastavitve, tvoj PRO-status in tvoji osebni koledarski vpisi sinhronizirajo na vseh napravah.  

Obstaja samo možnost SMS-prijave?

SMS-prijava ti olajša zadevo, saj si ne rabiš več zapomniti gesla – tako kot pri

WhatsApp-u, Telegram-u in pri drugih aplikacijah. Tvoja telefonska številka se ščiti  in se shrani samo za namene prijave in ne uporablja za druge namene.

Ker imaš kot študent/-ka, večinoma eno tel. številko, in najmanj dva elektronska naslova (osebnega in univerzitetnega) in tudi Facebook in Google uporabniška računa, je za veliko študentov zelo težko, tudi po enem letu, da veš s katero metodo si se nazadnje prijavil.

Da se obdrži čim bolj lažji potek prijave obstaja samo ta možnost prijave.

Zakaj ne zadošča samo prijava z mojim visokošolskim sistemon?

Potem, ko si se z Leksi-uporabniškim računom prijavil/-a v aplikaciji, lahko povežeš eno ali več visokih šol. S strani visokih šol ne obstaja sistem, kjer bi se podatki kot npr. PRO-verzija tam shranili in se v primeru, da študiraš dalje na kateri drugi visoki šoli, prenesli. Zato se je ustvaril poenotena Leksi-prijava: imaš en Leksi-uporabniški račun in vseeno na kateri oz. na katerih visokih šolah pravkar študiraš, vedno lahko vzameš zraven tvoje koledarske vpise, nastavitve, Leksi Chat sporočila in PRO-verzijo.

Kaj se zgodi, če imam novo mobilno telefonsko številko?

Enako kot pri WhatsApp-u, Telegram-u in drugih množičnih aplikacijah, ki naredijo prijavo via SMS-TAN, lahko tudi tukaj narediš spremembo tvoje mobilne telefonske številke v nastavitvah. Prosim preveri, da, če imaš novo mobilno tel. št., pred tem preneseš pri veljavni Leksi-instalaciji tvoj Leksi-uporabniški račun na tvojo novo mobilno telefonsko številko. Ta prenos je brezplačen in traja samo nekaj sekund.

Lep pozdrav,

tvoj Leksi tim

© 2020 Leksi - Made with
in Slovenia.