Zakaj Leksi?

Zakaj Leksi?

Kako deluje Leksi?

Aplikacija Leksi je ustvarjena s strani študentov FERI-ja za ostale študente, z namenom večje organiziranosti študija in boljše obveščenosti študentov.

Delovanje aplikacije Leksi lahko primerjamo z ostalimi spletnimi brskalniki kot so Chrome, Safari, itd. Razvidno je, da je Leksi spletni brskalnik, saj ima podobne funkcije kot so npr. shranjevanje digitalnih identitet in ostalo. Seveda lahko trdimo, da je naš spletni brskalnik bolj varen kot ostali spletni brskalniki, saj so podatki shranjeni na samih napravah uporabnikov in ne na kakršnih koli strežnikih. Pomebno je tudi da se Leksi mail funkcija prav nič ne razlikuje od Samsung mail, Apple mail ali drugih storitev v kateri lahko študentje preglejujete E-mail Univerze v Mariboru.

Smo ekipa, ki meni, da je informacijska varnost zelo pomebna, zato je Leksi zasnovan tako, da ustvarjalci, ali kdor koli drug nima dostopa ali vpogleda v vašo digitalno identiteto Univerze v Mariboru. Tudi sami smo študentje, zato se še posebej zavedamo pomena varnosti.

Kaj pa Univerza?

Čeprav aplikacija povezuje sisteme Univerze v Mariboru, z njo nimamo podpisanega uradnega sodelovanja. Kot smo vas obvestili že v aplikaciji, še enkrat poudarjamo, da se za podporo in za kakršne koli informacije v zvezi z našo aplikacijo ne obračate na referat univerze v Mariboru vendar se obrnite na leksi@leksi.si